REISEINFO

Veritaskonferansen arrangeres på Bibelskolen i Grimstad (BiG) som ligger i flotte omgivelser rett i utkanten av Grimstad. Med nær tilknytning til E18 er det lett å finne fram. Nærmeste bussholdeplass for regionalbusser som Nettbuss, Flybussen og Lavprisekspressen er Øygårdsdalen, rett ved Betania. Trenger du transport fra Grimstad sentrum eller bussholdeplassen Øygårdsdalen så sier du i fra til oss på vår facebookside og vil vi hente deg!

Trenger du overnatting kan vi tilby sovesalplasser i hall eller klasserom ved behov. Du tar selv med alt du trenger av sovepose og liggeunderlag. Betaling og booking gjøres på selve konferansepåmeldingen.

 

DAGSPASS - Voksen
DAGSPASS - STUDENT

Inkluderer seminarer, fellessamlingene og middag.

500 NOK
300 NOK

 

HELGEPASS - IKKE-MEDLEM I LAGET
HELGEPASS - MEDLEM I LAGET

Inkludert:

  • Dagspass
  • Overnatting
  • Kveldsmat fredag
  • Frokost/middag lørdag og søndag

1090 NOK
  790 NOK


ARRANGØRER

Veritas arrangeres på Bibelskolen i Grimstad i samarbeid med Laget og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Konferansen ble første gang holdt høsten 2013, og har siden vokst i omfang, både i innhold og deltagere.

Laget har i mange år vært en viktig aktør for formidling av kristen tro til unge mennesker i skole- og studentalder. De siste årene har Skepsisuken vokst frem som konsept – en happening på stadig flere universitet og skoler som tar opp utfordrende spørsmål og deler kristen tro.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har gjennom sitt studieprogram kommunikasjon- og livssyn og randsonevirksomheten Damaris Norge satt kristen apologetikk på agendaen i Norge.

Bibelskolen i Grimstad har i flere år hatt undervisning i trosforsvar og etablerte høsten 2015 en egen Veritas-linje med fokus på trosforsvar og trosformidling. Dessuten er skolen svært egnet for et slikt arrangement, med gode lokaler, motivert stab og en stor flokk frivillige.


VERITAS INITIATIVER:

Dette samarbeidet har skapt følgende Veritas-initiativer

  • Veritaskonferansen (fra 2013)
  • Veritasressurser - opptak fra taler og seminarer samles på nettsiden til Damaris Norge www.snakkomtro.no (fra 2015)
  • Veritas forlag - utgir kvalitetsbøker på området kristen apologetikk (fra 2017)
  • Veritas-events - er arrangementer utenom selve konferansen (fra 2018)
  • Veritas forsknings-symposium - arrangeres av studieprogrammet kommunikasjon og livssyn ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen (fra 2018).

Trosgrunnlag:

Veritas ønsker å være en ressurs for hele kristenfolket lokalt, regionalt og nasjonalt, og er opptatt av bred nettverksbygging, også internasjonalt. Vi tror et tydelig trosgrunnlag vil gjøre samarbeid lettere. Veritas knytter seg til den internasjonale evangelikale Lausannebevegelsen, slik dette trosgrunnlaget kommer til uttrykk i Cape Town erklæringen (2011). I denne sammenheng vil vi sørlig løfte frem følgende formulering fra denne erklæringen: 

 

Vi lengter etter å se et større forpliktende engasjement når det gjelder det krevende arbeidet med robust apologetikk. Dette må skje på to plan.

 

1.         Vi trenger å identifisere, utruste og be for dem som kan ta kampen opp på det høyeste intellektuelle og offentlige nivå med sikte på å argumentere for og forsvare den bibelske sannhet i det offentlige rom.

2. Vi oppfordrer kirkeledere og pastorer til å utruste alle troende med frimodighet og med de redskapene de trenger for å kunne formidle sannheten med profetisk relevans i hverdagens offentlige samtale, og på den måte utfordre alle sider ved den kulturen vi lever i.