VERITAS = SANNHET

«Quid est veritas?» - «Hva er sannhet?»
var spørsmålet Pilatus stilte Jesus, uten å være spesielt interessert i svaret. Også i dag stiller vi spørsmålet - og er skeptiske dem som gir lettvinte svar. Jesus hevdet å være Sannheten. Er han det, tåler han vår skepsis og kritiske spørsmål. Er han Sannheten, settes også vi - som Pilatus - på valg om hva vi vil gjøre med Ham.

Veritaskonferansen inviterer
til å utforske sannheten i Jesus Kristus, og til å la oss utfordre av den.


Reiseinfo

Veritaskonferansen arrangeres på Bibelskolen i Grimstad (BiG) som ligger i flotte omgivelser rett i utkanten av Grimstad. Med nær tilknytning til E18 er det lett å finne fram. Nærmeste bussholdeplass for regionalbusser som Nettbuss, Flybussen og Lavprisekspressen er Øygårdsdalen, rett ved Betania. Trenger du transport fra Grimstad sentrum eller bussholdeplassen Øygårdsdalen så sier du i fra til oss på vår facebookside og vil vi hente deg!

Trenger du overnatting kan vi tilby sovesalplasser i hall eller klasserom ved behov. Du tar selv med alt du trenger av sovepose og liggeunderlag. Betaling og booking gjøres på selve konferansepåmeldingen.

Pris
Konferanseavgift inkludert alle seminarer, fellesamlingene og middag!
Medlem i Laget 790,- 
Ikke medlem i Laget 1090,- 

(Bli medlem i Laget for 100,- her) 

Bli med på hele Veritashelgen 20.-22.oktober eller bare bli med på selve konferansedagen 21. oktober. Som medlem i Laget får du hele helgen til 799,-. Er du ikke medlem koster det 1299,-. Konferanseavgiften er inkludert i helgeprisen. Les mer om helgen her.

Alle kveldsmøtene er gratis og er åpne for alle. 

 

GODE GRUNNER FOR KRISTEN TRO

Gjennom undervisning, forkynnelse, debatter, samtale, bøker og andre ressurser ønsker vi å gi gode grunner for den kristne troens troverdighet og relevans. Vi ønsker å gjøre kristne mer grunnfestet i sannheten og mer frimodige til å dele den og leve den ut.

Konferansen er en tydelig kristen konferanse, men vi ønsker også velkommen dem som anser seg som tvilere og skeptikere, men som ønsker å utforske den kristne troen sammen med oss.


ARRANGØRER

Veritas arrangeres på Bibelskolen i Grimstad i samarbeid med Laget og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Konferansen ble første gang holdt høsten 2013, og har siden vokst i omfang, både i innhold og deltagere.

Laget har i mange år vært en viktig aktør for formidling av kristen tro til unge mennesker i skole- og studentalder. De siste årene har Skepsisuken vokst frem som konsept – en happening på stadig flere universitet og skoler som tar opp utfordrende spørsmål og deler kristen tro.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har gjennom sitt studieprogram kommunikasjon- og livssyn og randsonevirksomheten Damaris Norge satt kristen apologetikk på agendaen i Norge.

Bibelskolen i Grimstad har i flere år hatt undervisning i trosforsvar og etablerte høsten 2015 en egen Veritas-linje med fokus på trosforsvar og trosformidling. Dessuten er skolen svært egnet for et slikt arrangement, med gode lokaler, motivert stab og en stor flokk frivillige.


Trosgrunnlag:

Veritas ønsker å være en ressurs for hele kristenfolket lokalt, regionalt og nasjonalt, og er opptatt av bred nettverksbygging, også internasjonalt. Vi tror et tydelig trosgrunnlag vil gjøre samarbeid lettere. Veritas knytter seg til den internasjonale evangelikale Lausannebevegelsen, slik dette trosgrunnlaget kommer til uttrykk i Cape Town erklæringen (2011). I denne sammenheng vil vi sørlig løfte frem følgende formulering fra denne erklæringen:

 

Vi lengter etter å se et større forpliktende engasjement når det gjelder det krevende arbeidet med robust apologetikk. Dette må skje på to plan.

 

1.         Vi trenger å identifisere, utruste og be for dem som kan ta kampen opp på det høyeste intellektuelle og offentlige nivå med sikte på å argumentere for og forsvare den bibelske sannhet i det offentlige rom.

2. Vi oppfordrer kirkeledere og pastorer til å utruste alle troende med frimodighet og med de redskapene de trenger for å kunne formidle sannheten med profetisk relevans i hverdagens offentlige samtale, og på den måte utfordre alle sider ved den kulturen vi lever i.